Champagne supernova

Jag såg framför mig hur jag skulle vakna upp till en fantastiskt bekymmerslös måndag. Känna att stenen som legat fastnaglad över bröstet sedan så länge hade släppt och läpparna inte kunde sluta forma ett leende. Sedan skulle jag ha en oerhört produktiv dag där många punkter på listan skulle bli avklarade. Men. Saker blir sällan som man tänkt sig. Istället vaknade jag först klockan elva med en sprängande migränhuvudvärk. En del oroligheter, eller snarare en ovisshet inför framtiden, gör att stenen inte är lika tung, men fortfarande till viss del ligger kvar. Och det är ganska lätt att sluta le när diverse smärtstillande tabletter envisas med att inte fungera.  

Men. Jag vill inte klaga. Jag har för sjutton ingen rätt att klaga. För framtiden är oviss men det är jag som rår över den och jag väljer att se den från en ljus synvinkel. Energin som har brytits ned kommer inte komma tillbaka över en dag. Men den kommer. Och det är det viktigaste. Klockan fyra ska jag göra mitt första besök hos sjukgymnasten som förhoppnigsvis ska göra min rygg till en icke-trasig-sådan. Därefter ska jag åka och köpa en säng. Kanske en byrå. Möjligtvis provsitta en och annan soffa. På onsdag får jag nycklarna till min, läs min (!), lägenhet i Åre. Så ja, framtiden är ljus. Och om 16 dagar ska min hy bli mindre ljus på en strand i Karibien. Så huvudvärk och stenbumlingar kan slänga sig i en vägg. Life is good.

Min lördagkväll var också väldigt bra.


 


23 minuter

Klockan är 01.47. Jag har just sagt godnatt till min nöt och ligger i sängen med sömndruckna ögon. Lyssnar lite på vinden utanför. Tänker tillbaka på Moneybrothers spelning på Bygget igår. Hur tydligt Anders Wendins ögon speglar hans glädje för det han gör när han står på scenen. Och den respons han får för det. Så vill jag också ha det. Inte scenen, men passionen för det jag gör. Det är något att eftersträva.

Klockan är 01.53. Idag jobbade jag min allra sista dag på ICA Björnänge. Det är otroligt skönt även om det medför en viss melankolisk känsla. Det är vissa kundkontakter jag framförallt kommer att sakna. Och våra frukostraster. Och massagestolen.. Det var märkligt idag. Det är lite märkligt fortfarande. Men. Jag är fri.

Klockan är 02.02. Då får man önska sig något?

Klockan är 02.04. Jag är mätt efter en mini-firar-middag på Broken. Jag har stora förhoppningar inför framtiden. Inför hösten. Som nöten uttryckte sig; Det har porrsurfats kuddfodral och väggdekorer in absurdum alla redan. Vi kommer att få det mysigt.
 
Klockan är 02.10. Godnatt.



Peekaboo





Två dagar kvar. Sedan ska jag börja må bra igen.

jag.vill.ha.ett.playstation. har blivit måste.köpa.dammsugare.

Snart åker jag för att hämta upp Mathildahjärtat med vän och brummar mot Järpen. Nöten bjuder ju på middag ikväll. Det är ett fint vuxet beteende detta med middagsbjudningar. Det är tur att vi brummar tillbaka till Åre senare för att dra ned vuxenstämpeln en aning genom att dansa loss på Bygget. Vi har inte många tisdagar kvar nu. Det är förändringar förändringar förändringar som lurar bakom varje hörn. I helgen gick jag från noll lägenhet till två. Igår skrev jag på mitt första bostadskontrakt någonsin och nycklarna har jag i min hand om en vecka. Om tre dagar går jag från ett arbete till noll. Så förändringar, jao, det kan man säga. Om jag är glad? Jao, det kan man också säga!

lördag blir söndag



Trött. Men ganska tillfreds.

Åre.Johan.Godis.Carolina.Mathilda.Kaffe.Monopol.Kladdkaka.



A song plays on while the moon is hiding over me

Jag ligger i sängen och kikar igenom musikbiblioteket.
Hittar några bortglömda favoriter, lyssnar och blir kär på nytt.



Igårkväll var jag på Bygget och lyssnade, tittade och gillade Sugarplum Fairy. Tokdansade en stund som avslutning, åkte hem i någorlunda tid men lyckades ändå inte med att vakna i tid imorse. Pappa väckte mig och jag hade åtminstone en kvart på mig innan jobbet började. Men det har varit en dag med grus i ögonen. En regelbunden påfyllning av koffein men ändå några envisa gäspningar. I detta nu skulle jag kunna somna utan minsta problem. Vid närmare eftertanke ska jag tillåta mig själv att göra just så.  

Bara en parantes. (Svackan jag befunnit mig i på sistone börjar ändra form. Kurvan är på väg uppåt igen. Sakta men säkert. Det är stora förändringar i sikte och jag är mer än redo för dom. Ett telefonsamtal idag och det hela började kännas verkligt. Så. Jag somnar med ett trött leende på läpparna.)



I guess we're big and I guess we're small
If you think about it man you know we got it all
Cause we're all we got on this bouncing ball
And I love you free
I love you freely

No white.

Någon som kan tala om för mig varför min bloggheader envisas med att inte fungera?

Hata data.
Baah!


Nu önskar vi oss lite flyt.

Igår var en spännande dag. En såndärkortstubin-dag. Men en trevlig pannkaksfest på Källvägen lättade upp sinnet ganska bra under kvällskvisten. Tisdag på Bygget var dock lite väl påfrestande för psyket när folket visade sig vara ett väldigt irriterande släkte, dansandes till dåliga toner och där vi, irrandes mellan dansgolven, missade låtarna som normalt gör hela besöket. Klassikerna gick av utan oss. Men. Å andra sidan är det inte helt fel att sitta ihopkurad i ett hörn av Byggets många soffor, med sin finaste nöt och spåna på hur tiden ska fördrivas längs Guadeloupes vita sandstränder om bra precis en månad. Det är faktiskt inte alls fel. Vi kommer inte att ha en tråkig stund.


Två tredjedelar av middagsvärdarna bjöd på en dans


Innan dess är det dock saker som måste styras upp! Mitt liv efter två veckor på Guadeloupe som ett litet exempel. Ikväll tar jag med mig universitetskataloger redo att lämpas över på en klok storebror med sambo. Jag tänker att de ska ge mig de svar jag behöver för att bli säker. Håller de inte måttet hotar jag med mindre trevliga souvernirer från Västindien. En varan under sängen kanske...?  

Nu ska jag kika över min CV eftersom jag kommer att finnas under kategorin Arbetslös om 1½ vecka. (arbetssökande låter lite bättre?). Jag vill hemskt gärna se lönekontot fyllas på även i sommar så nu blir det till att ge sig ut på jakt. Speciellt om jag dessutom kommer att ha en hyra att betala. Fick nämligen nos på en liten lägenhet i byn som ska tittas på imorgon förmiddag. Nu börjar det hända saker! Det är skönt.
Jävligt skönt. (ursäkta språket)

Ensåndärlikgiltigmåndag.

Tid tickar snabbt. Jag sitter och biter på resterna av gårdagkvällens biogodis och inser att det visst var en vecka sedan jag var här och skrev sist. Jag har varit ledig i fem dagar och kanske haft all tid i världen, men valt att lägga den på annat. Som exempel har det blivit fyra dagars finfin skidåkning och lapande av sol. En perfekt bästisch-middag på Broken med ett efterföljande Dahlboms-besök och en lördagsnatt dansandes på Bygget. Det har varvats med en del filmtittande hemma och i biostolen, ett flertal fikastunder och lite världscup-engagemang. Det har varit fina dagar och en fantastisk helg. Idag är en lite mindre fantastisk dag, både vädermässigt och humörmässigt, vilket istället riktar fokus på det som komma skall. Imorgon kväll. Till helgen. Om två veckor. Om fyra veckor.

Nu ska jag ta tag i mitt Himalaya av tvätt, göra min hals en tjänst och brygga lite te och sedan ta en djupdykning in i universitetsvärlden. Den om något får mig att känna mig liten. Väldigt liten.


Såhär liten?


I QUIT!

Då var det bestämt. Jag har mitt jobb kvar mars månad ut och sedan slutar jag. Eftersom jag är ledig halva denna vecka, betyder det endast 11 jobbdagar kvar innan jag säger tack för mig och lämnar in ica-byxor och portnyckel. Det känns surrealistiskt just nu. Jag har sagt upp mig. På riktigt. Utan någon egentlig plan för vad som komma skall och utan något nytt jobb i sikte. Men det känns otroligt skönt. Ja. Jag behöver det här.

Som någon sa i telefonen för en stund sedan. Folk borde säga upp sig oftare. Grattis till mig!


The truth hurts. Our lies worse.

I onsdags hade jag ett fyrtiofem minuter långt möte med min chef där jag var.. brutalt ärlig. Ett sådant möte där han blev tystare och tystare ju mer jag pratade och där jag, en gång för alla, konstaterade att jag inte kommer att jobba kvar.
Det är en oerhört märklig känsla att, som tjugoåring och liten anställd, sitta och påpeka brister hos sin chef. Att titta någon i ögonen och tala om att respekten för personen i fråga har försvunnit. Det kan mycket väl vara något av det jobbigaste jag har gjort. Men det var en lättnad att få det sagt och jag är glad att jag gjorde det. Det känns bättre att sluta när jag vet att han har blivit medveten om problemen. Där han förhoppningsvis förstår innebörden och konsekvenserna av sitt beteende. För hans egen skull, men framförallt för personalen som jobbar kvar.
Efteråt jobbade jag klart för dagen och han pratade vidare med andra ur personalskaran. Vi pratade en stund till, jag gick hem och han satt kvar med en lång lista med punkter att bearbeta. Det var i onsdags. Idag är det söndag och jag har inte jobbat sedan dess.

Imorgon ska jag gå dit igen. Om den vidare diskussionen inte leder till att jag slutar imorgon, kommer jag troligtvis att jobba kvar mars ut. Min motivation för att jobba kvar är egentligen som bortblåst, men efter fyra år på en arbetsplats är det tråkigt att sluta på det sättet. Det blir så abrupt. Jag vill kunna räkna ned dagarna och sedan jobba min sista dag. Säga hejdå till kunderna och bjuda personalen på tårta..
Men. Det bestäms imorgon. Idag glömmer jag det och fokuserar på saker som bikinihandlande på nätet. Jag har två stundande veckor i Karibien som kräver det!

toast skagen och rimmad lax

Det blev en middag på TT:s ikväll. Precis lagom trevligt med familj och vänner. En i sällskapet lämnade oss dock för att ge sig ut i natten och försöka sig på rollen som Batman. Det räckte tydligen med två glas vin innan självinsikten började vandra vidare till nya höjder.. Om en blond grabb ses springades längs byns gator inatt med Batmansignaturen ekandes - Ta gärna en bild. Det skulle vara mäkta underhållande att se. Om inte annat kan det användas som utpressningsmaterial vid väl valda tillfällen i framtiden.


Nu ska jag drömma mig bort till Karibien. Vi ses, kontrastartat, i backen imorgonbitti. Godnatt!

Guadeloupe!

Idag är en märklig dag. Det är en tung dag efter en väldigt turbulent vecka. Men det är också en väldigt bra dag. Man kan inte säga något annat när man precis har bokat en resa till Guadeloupe!



Två veckor i Västindien, i en bungalow några tiotal meter från stranden. Jag och nöten. Det är precis vad jag behöver just nu. Ni som känner oss kan förövrigt räkna med en del pics där vi iscensätter både Pirates of the Caribbean, Lost, Cast Away och Robinson Crusoe.

15 april bär det iväg!

Just nu vill jag


Ett.
Klättra upp på hustaket och skrika utav bara helvete.


Två. Sätta mig på golvet och gråta.


Tre. Lägga mig och sova.

RSS 2.0