"Vi ska hålla den rätta tummen och hoppas att det går över"


Idag rymde jag från jobbet och brummade upp på sjukan.. Det låter fånigt och ni är välkomna att göra som chefen gör så fort det kommer på tal, vilket är att skratta högt, men jag har ont i tummen! Ont ont ont i tummen. Det kom smygandes i helgen när jag tillslut inte kunde lyfta varor, vilket gör det lite bökigt att stå i en ICA-kassa. Eftersom jag nu är uppe i 6 dagars jobb i sträck så har tummen inte heller fått vila, utan blivit sämre. Så när jag idag fick kämpa för att ge tillbaka växel till kunderna så fick jag nog. Men. Tydligen så är det väldigt konstigt med min tumme för läkaren kunde inte konstatera vad det beror på. Men det tippas på överansträngning och jag åkte tillbaka till jobbet med en lindad hand, antiinflammatoriska tabletter och order om att inte göra rörelser som gör ont. Sorry kunder, men jag kan inte ge några pengar tillbaka. Det gör ont. Jag hoppas iallafall att det går över för annars pratade läkaren om att gipsa för att handen verkligen ska få vila. Vi närmar oss en förhoppningsvis fin vårvinter med fint skidföre, jag vill inte bära runt på gips!  

Och på grund av blogguppdateringsbrist så kör jag en snabbinformering här. I helgen var det storm.
Riktig tokstorm. Jag drog upp rullgardinen, men det märktes inte.

image132

Igår var jag hos frissan och klippte av 1dm hår. Det var välbehövligt. Mycket välbehövligt.

image133

Idag har jag haft besök av två kända profiler. Tyvärr inga storfräsare som man kan skryta med.. Det var Hasse Aro och sedan Björn Kjellman som inte visste hur han skulle fylla på pengar på sitt refill-kort. 
Och däremellan har jag hunnit med ett sjukhusbesök då.. 

image134 

Det är ingen vidare tajming att åka till HC under vecka 9 dock.
Det var en del stockholmare som delade väntrummet med mig!






Vi får ju hoppas att vår resa till NY inte blir som Rockys..


VM är ju som bekant slut i Östersund nu, vilket betyder att den blågula Kajsanöten har kommit hem och återgått till normal färg igen. Det gjorde det dags för ytterligare ett besök på Bahnhof Café. Det ställe som inte bara kommer göra oss tjocka utan även fattiga. Men vi kan inte hjälpa oss, där kan vi inte kämpa emot våra begär. Det har vi klargjort idag. Tillsammans med chokladbollar..
Men we like it och där satt vi i över tre timmar och roade oss med Alfapet, Geni, Sänka Skepp och en tidning med Rocky som Kajsa inte kunde slita varken blick eller händer ifrån.   För övrigt, är pur ett ord??

Dessförinnan hann vi med att skapa lite ångest också genom att titta på lite hostels och flygbiljetter till New York och Washington DC. Det var förvånandevis rätt billiga flygbiljetter, men att hitta ett billigt hostel som inte drivs av en religiös grupp som inte har lås på dörrarna och släcker lamporna klockan 22, eller hostels med gästinlägg som berättar om bajs på golvet och sliskig och utnyttjande personal, verkar vara omöjligt. Någon som har ett boendetips i New York eller D.C. får gärna hojta till och dela med sig!

image127

image128

image129

image130


För lite av det Blå och det Gröna ramlar av


Dagen blev inte riktigt lika 'planläggande' som jag hade hoppats. Det är ganska svårt att komma på en plan när man inte vet vart man kommer hamna. Men jag har iallafall knåpat ihop en CV och skickat iväg, och även sökt en vikarietjänst... i Sundsvall. Får vänta och se vad som händer med det innan jag kan ta nästa steg.

Nu sitter jag och funderar på om jag kanske borde köpa nya blommor?

image125image126

Jag är inte så haj på det här med att vattna..


A Map and A Dream Can Take You Far


När jag skrev det senaste inlägget kände jag mig tacksam över att Frankrike sket sig. Då hade jag inte varit hemma och då hade jag inte fått så underbara dagar som man bara kan ha just hemma. Men nu är det nollgradigt och regn i luften. Jag har en mindre trevlig känsla av att mitt liv går på autopilot. Så nu sitter jag och drömmer mig bort till andra breddgrader. Det är en blandad kompott. Men det är så många ställen jag vill se, och återse. Världen är väldigt stor och liten på samma gång och jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Eller jo, det vet jag ju. New York och Washington D.C. i vår.

image117

image118

image119

Men sen då?

image114

image115

image116

image120

image121

image122

image124

Det finns så mycket att välja på. Jag behöver ta kort på varenda sida i kartboken för att få med allt jag vill se.
 
Imorgon är jag ledig och imorgon ska jag ta tag i saker. Skicka ut CV för att byta jobb och hem i sommar. Sedan ska jag fundera. Fundera på vad jag vill. Nu är det dags att stänga av autopiloten.
Godnatt.


'with tears of gratitude, I like my latitude'


image104

image105

image106

image107


Klarblå himmel. Strålande sol. Perfekt före.

Med andra ord har jag haft en rätt härlig dag idag. Började med helt sagolika åk i backen, brummade hem och bytte om och avslutade sen med fem kilometer i längdspåret. Jag tror inte mina lungor kan ta in mer frisk fjälluft just nu. Sådana här dagar mår jag bra. Riktigt bra.





People, I need help!


Jag funderar på att byta glasögon. Eller åtminstone skaffa ett par till. Känner för lite variation.
Så, ska jag slå till på dessa?

image101

image102

 Fulfina är dom. Men jävligt coola.

Ja! oder Nein!

Röstningen är igång. Ärlighet är ett måste! (jag kommer inte ta illa upp, jag lovar)




Kick Off


Igår fick jag, genom jobbet, följa med på Aftonbladets Kick Off i Åre. Jag, Krille och Angela gick ut som ett starkt lag i kvällens första stopp, Pulka-VM i Björnen. Trodde vi. Ha.Ha. Tydligen var vi inga pulka-mästare. Men glüwein gav en tröstande värme och det var kul iallafall. Jag vill dock inte tänka på hur jag såg ut i den rosa hjälmen i en lite för liten storlek...
Sedan blev det Åregården/Country med prisutdelning, middagsbuffé och helt klockren underhållning från ståuppkomikern Hans B..nånting. Det är ett gott betyg när man får ont i käkarna av allt skratt! Men medelåldern var rätt hög så nattklubbsstämningen efteråt kändes lite sådär. Det blev en rätt tidig hemgång och jobb hela dagen/kvällen idag..

Det är jätteroligt att jag har jobbat stängning ikväll och vart kvar till halv tio för att gå upp och öppna kvart i åtta imorgon igen. Det hade varit lättare om jag övernattat på kassabandet..



En kärring hälsar på (WTF?!)


Jag står i kassan och det är ganska lite folk. En kvinna kommer och ställer två små plastpåsar på bandet, med diverse varor i. Varor som jag sedan måste packa upp ur påsarna, och sedan packa ner igen, allt medan kvinnan påpekar att det allt var lite trassligt. Det var då kvinnan förvandlades till en tant.

En man kommer och undrar om vi har en hylsnyckel som han kan få låna. Jag säger att jag inte tror det, men att jag ska ringa och höra för att vara säker. Jag ringer, chefen svarar och bekräftar att vi inte har någon hylsnyckel. Mannen tackar ändå och är på väg ut. Men innan han hinner ut lägger sig tanten i.
Tant: Men ni måste väl ändå ha en hylsnyckel. Det är ju ändå en bensinmack.
Jag: Ja, men vi har väldigt lite verktyg i och med att det inte är någon verkstad här.
Tant:
Så det är säkert att du inte ringde någon som sa nej bara för att dom inte vet vad en hylsnyckel är?
Jag:
Jag pratade med chefen. Jag tror nog att han har koll på det.
Det var då kvinnan förvandlades till en tant jag hoppas ramlar och slår sig när hon går ut.

Tanten-jag-hoppas-ramlar-och-slår-sig-när-hon-går-ut muttrade något till svar. I samma veva lyckades hon av någon anledning knyta upp snöret som håller uppe en rulle plastpåsar vid kassadisken. Ett snöre som är knutet väldigt hårt och som man inte har någon anledning att pilla på.
Tant: Ja, nu råkade jag visst lossa det här snöret. Du kan väl fixa det om du får en ledig stund.
Hon går ut och jag knyter näven för att inte säga något olämpligt.
Det var då hon förvandlades till en tant jag hoppas ramlar och slår sig HÅRT när hon går. 

Tre minuter går och tanten-jag-hoppas-ramlar-och-slår-sig-HÅRT-när-hon-går-ut kommer tillbaka.
Tant: Jag tog fel kaviartub, så jag vill byta. Jag vet inte, klarar du av återköp och sådant eller är det för krångligt för dig?
Det var då hon förvandlades till en kärring jag vill kasta kaviartuben på.
Jag: Nej. Jag tror nog att jag kan klara av det.

Jag såg framför mig hur kaviar smetades över hela hennes nuna när jag tryckte på retur-knappen. Det var en vacker syn. En väldigt vacker syn.



Dinner is served, my lady.


image98

Well thank you. Thank you very much.



                                                                                                                               Min avocado är prickig.
                                                                                                                                                          Mmmm.


Gäsp.


Jag har precis kommit hem från jobbet. Är ensam hemma denna fredagkväll. Jag knaprar cashewnötter indränkta i choklad och funderar på att göra det till min middag. Jag ojjar mig för jag måste ut och tina upp bilen. Skulle ju vara skönt om den startar tidigt imorgonbitti när jag ska tillbaka till jobbet. Jag måste verkligen dammsuga. Det är dags nu. Eller, det var dags för tre veckor sedan. Nu är det snart farligt. Jag måste byta sängkläder eftersom vovven legat på huvudkuddarna/under täcket och sussat hela dagen. Jag ska titta på en film med Tom Green eftersom det är sådan kvalitet som min hjärna är kapabel till att hantera just nu. Jag mår illa av för många cashewnötter indränkta i choklad.

Jag funderar på att kapa av mig fötterna så dom gör mindre ont.



RSS 2.0