Strepto - freakin - Kocker

Jag åkte till östersund i måndags efter jobbet, i godan tro att min lilla förkylning var på väg att försvinna. Hej och hå så fel man kunde ha. Vaknade upp i lägenheten på tisdag morgon fullt redo och beredd att dö. Nej, jag överdriver faktiskt inte. Faktum är att jag just i denna stund fortfarande känner för att lägga mig ner och dö. Men det ska jag inte. Inte än.
En sväng på sjukan igår visade att jag har fått streptokocker a.k.a. halsfluss. Antibiotika kommer nu vara min följeslagare för de kommande tio dagarna. Antibiotika och Alvedon. My new best friends.

Det roliga i det hela är att det kan vara min hund som har smittat mig. Ja. MIN HUND. Hon var nämligen på djursjukhuset igår, där dom sett att hon har akut tonsillit.
Enligt läkaren har vi människor streptokocker A, medan hundar kanske har streptokocker C eller G. Manicken som visar om man har streptokocker tog väldigt lång tid på sig när jag kollades, vilket är ett tecken på att jag kanske inte har streptokocker A, utan kanske C eller G.



Tack Wilma. Verkligen.
Nu ska jag gå och dricka tekopp nummer 17 för dagen. Det är sjukt jobbigt att stålsätta sig varje gång man måste svälja. För santaaana vad ont det gör!



Soundtracket för dagen får bara därför bli The drugs don't work - The Verve.
Nu va jag lite rolig också.


Barkbåten vs Katten

Igår var en storslagen kväll på Dahlboms vill jag lova. Jag menar verkligen mina ord där. Jag skulle egentligen ha stannat hemma i soffan och kurerat mig men föräldrarna som skulle på fest uppe på skutan ville ha en chaufför och när jag ändå skulle ut o köra kunde jag ju lika gärna ta svängen förbi barkboet också! Såhär i efterhand är jag, liten fläskläpp till trots, glad att jag följde med! Behöver inte gå in på några detaljer. Kan bara säga Barkbåten vs Katten. och lägga till ett Ojojoj. och kanske ett till ojoj. ...Oj.

"Hon stryper mig" är förövrigt något som kommer att eka kvar i mitt huvud länge.

Idag har vi knatat upp på berget på jakt efter blåbär. Vi kom till Fjällgården.. Då gav en trött Sofie, en halvtrött Mickan och en förkyld Hanna upp. Eftersom vi kom hem utan bär fick vi trösta oss med en middag på Broken istället. Det är något visst med att sitta ute med übergod mat, en hel kanna med kall cola, ett mycket trevligt sällskap och en gnistrande sol.







En sådan här dag är livet i Åredalen väldigt bra. Jag är glad och Mickans liv är i harmoni. Det ni.


"Han går och har besvär där nere" är dagens OS-kommentar

Jag är hes, hostig och röd i ansiktet. Det är precis så smickrande och vackert som det låter. Jag lovar.

Att inte kunna prata normalt är lite problematiskt när man jobbar på en ica-butik. Jag tror på något vis att det är extra problematiskt just på den ica-butik jag jobbar på. Många känner igen mig. De tar en titt på mig ihopsjunken i en gigantisk blå ica-tröja (Ja, den är så gigantisk att tröjans axlar befinner sig vid mina armbågar..), ser tröttheten lysa igenom och hör att jag inte kan prata. Men frågar de om jag är sjuk? Nähä då. De frågar om jag har vart ute o festat för hårt. JAG HAR EN FÖRKYLNING ORSAKAD AV ETT VIRUS hojtar jag inombords men ut kommer dock endast ett litet pip. Det är inte lätt när det är så svårt. 
Hanna och jag skrämde förövrigt bort en kund idag. Igen. Det börjar hända lite då och då numera. Scenariot innehöll en geting, jag med en ihoprullad tidning, en skrattande Hanna bakom kassan och en lite skrämd kund med mycket förvirrad blick. Han sprang ut när jag låg skrattandes (kraxandes) över en stol med tårar i ögonen och Hanna låg likadan några meter bakom..

Några timmar senare låg jag exakt likadant igen, men denna gång över några hundmatspåsar. Fast då med lite mer andnöd och en smärre hjärtattack. Att någon hoppar fram bakom en dörr kommer att bli min död en dag. Det säger jag med största säkerhet. Undrar vad det står i dödsrunan då?


"Jag ska supa lillasyster full!" var en mening som inte kom från min bror..

Rockabilly-fest i lördags blev det alltså. Det var en spännande tillställning. Egentligen så långt ifrån min grej man kan komma, men jag upptäckte att det kan vara väldigt roligt att dansa loss till The Go-Getters iklädd hängslen och pansar-lugg. Det var dock väldigt många som inte kände igen mig. Det vill säga tills ICA Björnänge kom på tal och klockan ringde som sedan följdes av ganska långa skratt... Hmm... Men jag och T fick iallafall många tummar upp, så vi måste ha varit godkända. Klockrenast var nog när en man kom fram och undrade när vi skulle uppträda. "Jag har ju väntat jättelänge nu, när går ni upp egentligen??"







Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på en film och dricka en kopp te. Det var som bekant ganska kallt i lördagsnatt och vi var utomhus. När man redan är lite förkyld är det tydligen ingen bra kombination... host.

Rockabilly is in town

På lördag blir det back to the 50's.
Therese och jag har spenderat lite tid på byn och inhandlat behövliga delar för att passa in.

Rockabilly. Here we come.








Nu ska jag ringa chefen och försöka komma undan jobbet på söndag morgon..........

Ett nummer i fickan

Idag hände en underlig sak på jobbet. Jag befinner mig på lagret, rotandes i en låda när en kille, pratandes i telefonen, kommer in och undrar vart toaletten är. Jag pekar, han hittar och försvinner in. Han kommer ut efter ett tag, fortfarande pratandes i telefonen, och går iväg. Jag reflekterar inte särskilt mycket över honom, jag är mäkta upptagen med etiketter, kanellängder och vaniljkräm.. Men efter några minuter ropar Hanna fram mig till kassan. Hon ser lite lurig ut och viftar med ett kvitto. På kvittot står ett telefonnummer.
Till mig. Från toa-killen.

Tillåt mig att HAHA! Vad i hela..?

Tydligen hade han, efter sitt toabesök, påpekat för Hanna vilken söt arbetskollega hon hade där bak på lagret. Hanna berättade glatt att jag dessutom är singel, varpå han undrade om det därför var något fel på mig..?! Sen lämnade han sitt nummer på ett kvitto och ja, nu sitter jag med ett telefonnummer till toa-killen..
Grattis till mig. X)



Ikväll blir det Timmerstugan! Tjing!

YRA

Yran 2008 är över och förbi. Det blev en fyra kvällar lång fest denna gång med start på stråket i onsdags och hemfärd i söndags. Torsdagen inleddes med Kent, riktigt bra. Dock var minen på Sofies ansikte som utstrålade plågning på hög nivå, lite nedtonande och skrattretande på en och samma gång. Senare den natten förändrades dock den minen. Justice spelade och jaevlar i mig vad bra dom va!

Fredagen sänktes lite av en viss magkatarr som gjorde sig påmind hos mig. Därav kunde jag inte fullt ut njuta av Winnerbäcks konsert, men stämningen runt omkring mig var på topp och ja, Winnerbäck är alltid bra! Sen kom regnet och vi blev blöta och kalla. Sammie visade att hon kunde äta upp sin egen hand, jag gjorde ett besök i sjukhustältet och Issa led fortfarande av ångest ifrån torsdagen av anledningar vi inte behöver ta upp här.

På lördagen blev det nya tag, öl behövde drickas upp och folkfesten spirade under Magnus Uggla som inledde kvällen. Krunegård va underbar, dock var jag ensam i mitt gäng med den åsikten. Då önskade jag att nöten var vid min sida. Efter honom var det president-dags! I år blev entrén genom en skorsten och ut kom jultomten. Tusentals jämtlandsflaggor vajade som vanligt i publikhavet och "Jamtland, Jamtland, jamt o standut!" kan nog fortfarande skrämma slag på icke förvarnade personer. Håkan Hellström tog över och avslutade yran och var som vanligt bra han med! Han vet hur man beter sig på scenen den mannen..


Kent


Justice


Isabellen Karamellen


Fina flickor


Markus Krunegård


Presidenttal


Amandico


Happy New Year!


Tack för en mäkta trevlig helg!
Ikväll blir det film i barkboet! Tjing!


RSS 2.0