Karibien it is!

Nu börjar det dra ihop sig på riktigt. Imorgonkväll lämnas Åre och på onsdag lämnas Sverige. Guadeloupe is the place to be för de kommande två veckorna. Nu är jag hemma hos mamma och pappa och letar fram resväska, pass och skor som jag ännu inte hunnit flytta till lägenheten. Jag planerar inför vaccinationsdos nummer två som ska hinnas med innan avfärd och några sista inhandlingar av diverse prylar som behövs. Möjligen finns det någon datortillgång på plats. Kanske jag bloggar, kanske inte.
Det enda som jag vet med bestämdhet är ord som sol.sandstrand.hav.kajsa.semester.pocket.smörjasmörjasmörjasolkräm.och.njuta. 



Hur som helst återkommer jag, om inte annat, om cirkus två veckor. Då är april slut och så även vintersäsongen. Då lämnar säsongarna tillbaka byn till oss. Locals. Tidigare år har jag sällan skapat relationer till säsongare som är värda att nämna. Alltså sällan haft något problem med att de säger tack o hej. Men i år finns sådana relationer. Det finns människor som jag kommer att sakna när de försvinner. Mycket. Men jag lutar mig på tron att vänskapen håller längre än säsongen. På så sätt kan jag se fram emot en fin vår och sommar hemma.     




Au revoir!

Mothafucka pt II

När man flyttar blir det lätt lite kaosartat. Grejer överallt och ingenstans. När en hel byrås innehåll dessutom ligger utpritt över den golvyta som finns kvar, då blir det ännu mer kaosartat. Då kan oförutsedda händelser ske. Jag kan bjuda på ett litet exempel; En TV kan helt plötsligt få för sig att gå till attack och ramla ned över en dator. Ja. Min trofasta vän med internetuppkoppling fick sin skärm spräckt och jag fick en impuls att leka rockstjärna och slänga ut tv:n genom fönstret. Jag behärskade mig, men den sketna lilla tv:n hade gott förtjänat ett fritt fall. Så därav bristen på nya inlägg här. 

För tillfället är datorn ivägskickad och omhändertagen av, förhoppningsvis, kompetenta människor som ger tillbaka den i ett mer fungerande skick. Men det lär dröja ett antal dagar och om exakt en vecka stänger jag resväskan och flyr till utlandet. Den väntar på mig hemma när jag kommer tillbaka helt enkelt. 

Men för att slänga in en snabb uppdatering kan jag meddela att jag nu sovit tre nätter i min lägenhet som börjar bli helt beboelig och faktiskt ganska mysig. Kylskåpet ser ut som en ungkarls och bristen på matbord gör att det äts, sittandes på en kudde på golvet. Men vad gör det? Allt har sin tjusning I guess. 
Alla är mer än välkomna att hälsa på! Jag kan bjuda på ett kex. 
Nu ska jag ge mig in i universitetsvärlden och försöka få iväg några ansökningar. Glad Påsk!

 


Mothafucka

Jag skulle ha fått tillgång till min lägenhet igår. Hyran är betald från den 1 april, så jag skulle med all rätt ha fått tillgång till min lägenhet igår. Igår blev uppskjutet till idag. Men av någon anledning är den förre lägenhetsinnehavaren fortfarande inte utstädad och klar, och befinner sig dessutom på sitt jobb med nyckeln i sin ficka. Något som mäklargubben talar om för mig i hissen på väg upp, (som han förövrigt stannar på fel våning), med ett flin sträckt från öra till öra. Sedan lämnar han mig med ett nummer till den här personen som jag ska ringa, för att komma överens med henne och höra när hon kan tänkas bli klar. Lägenheten står just nu olåst men jag kan inte flytta in förrän hon har städat ur. Jag kan inte lämna något där förrän jag har en nyckel att låsa med och jag har ingen aning om när det blir eftersom människan tycks vägra svara när jag ringer! Sammanfattning: Jag är tjurig.

Det roligaste blir när jag, vilken minut som helst, kan få ett samtal om att min säng är framme och redo att levereras.

YippiekaYey Mothafucka!


RSS 2.0