Dags att inse faktum..


Idag är det nyårsafton och den näst sista dagen som jag är hemma. Eftersom jag åker på onsdag och inte ens har börjat fundera på vad jag ska packa eller hur jag ska packa och dessutom vägrat erkänna för mig själv att jag faktiskt åker snart, så blev det helt plötsligt lite brådis när jag vaknade imorse och insåg allt som måste hinnas med innan.

- Träffa chefen som tydligen inte vill släppa iväg mig utan att jag kommer in en sista gång. Jag vet inte riktigt vad som väntar, men förhoppningsvis är det inget farligt.
- Lägga över alla bilder i min dator så jag inte glömmer bort hur folk här hemma ser ut.
- Ta spruta två av tre.
- Göra klart det där fotoalbumet som legat och stirrat på mig i över en månad.
- Träffa Kajsa, skåla klockan tolv och säga hejdå..
- Packa.
- Packa.
- Packa.
- Packa.
- Städa efter packningskaoset.
- Packa lite mer.
- Säga hejdå till några fler.
- Stänga väskorna och åka..


image74

Är det någon som märker om jag stoppar ner henne i handbagaget?




Klippiga vägen


Nu är julen över och vi får vänta ett helt år till nästa! Helgen har varit både jobbig och fantastisk. Lite migrän på självaste julafton, brännande av näsa på annandagen och en alltmer påträngande resfeber har väl tillhört den jobbigare delen. Men det fantastiska tar över med det mest skrattframkallande julbaket och granklädningen som någonsin gjorts. Mysig julstämning och jättegott julbord på Fjällgården med överraskningsuppträdanden och sen självklart besöket av Amanda som jag inte sett på 4 månader. Utgången på juldagen resulterade i ett dippan fyllt med kända ansikten och även om mitt partyhumör inte direkt var på topp så kändes det precis som förr. Det var roligt att åka tillbaka i tiden för en liten stund. Även om jag under slutet av kvällen blev mer eller mindre förföljd..

Här är några av julklapparna jag har fått:

       
      


image64

- Rocky Road -
mörk choklad - tomteskum - dumle - jordnötter - pistagenötter

Jag tuggar fortfarande..




GOD JUL



image62

Storebror & jag
Visserligen ett julkort som togs för 17 år sedan, men det får duga.




Välkommen hem!


image60


Gumman är hemma
<3



Un appartement pour moi..


Mademoiselle,
J'ai le plaisir de vous annoncer que j'ai trouvé un appartement pour la durée de votre séjour. C'est un appartement 89 m² tout équipé qui se compose de quatre chambres, d'une salle de bains, d'une cuisine et d'un balcon.
Vous partagerez l'appartement avec une jeune fille française et d'autres étudiantes d'Ifalpes.



Ja, jag har alltså fått en lägenhet i Annecy!
och enligt kartan kommer jag få väldigt mycket motion..!

image58

Vid fingret ligger min lägenhet. Vid tån ligger min skola.
Kanske var det därför dom rekommenderade en cykel?

Enligt brevet jag fått måste jag också ringa till den som äger lägenheten för att tala om när jag kommer, så att han är hemma då. Fantastique... Vad är oddsen att han fattar engelska?

- Amanda, du ringer! Okej? 



Schlalom baby SCHLALOM


Jag har fått blommor av bror och svägerska. Körkortsblommor. Bland blommorna hittade jag även en fönsterskrapa och en tvättsvamp.. jag tror dom kanske vill säga mig något...
Jag tittar nog på blommorna istället!

image57

Igår var det förövrigt skidpremiär. Första åket för säsongen och vad händer? Jo, jag ramlar i första svängen. Det är egentligen för pinsamt för att erkänna men det är alldeles för roligt för att låta bli. Men jag var inte värst med tanke på att T avbröt sig själv mitt i en mening med att falla pladask ner på backen. Stillastående.
Jag kände mig dock inte som någon som har stått på skidor sedan jag kunde gå.. Jag ska kanske ta några fler åk innan jag beger mig av till Alperna, eller vad tror ni?

P.S. Kajsa har kommit hem nu och hon är inte såld för 14 kameler. Weehoooii.



Stad i Ljus


Pust. Jag har spenderat många många dagar i Östersund i mitt liv men jag har nog aldrig sprungit fram och tillbaka, irrat omkring, funderat så det knakat och besökt varje affär minst tre gånger som jag gjort idag. Anledningen är julhysterin. Anledningen är julklappar.
Alltid dessa julklappar, och på toppen av allt fyller min far år imorgon. Tio dagar före julafton. Det borde vara förbjudet att föda barn så nära inpå julen.

Det ska också tilläggas att jag blivit hindrad ett antal gånger från att ens gå in i affärer på grund av luciatåg som stått ihopträngda med ljus och sjungit luciasånger med vackra,
 ...och mindre vackra röster. Med tanke på ansiktsuttrycken hos butikens anställda var dom nog mer fokuserade och oroliga över vad dom där tända ljusen skulle kunna tänkas göra än att lyssna på sångerna. Vilken pinsam situation egentligen. Stå och jobba i butik och vips är den fylld av en lucia och en hop tärnor som står och sjunger för en. Vad ska man säga när dom är klara? Tack, det var fint. Kan ni gå nu och sluta hindra alla kunder från att komma in och handla?

Jag låter lite bitter jag vet. Det är bara för att jag inte fattat att det är lucia idag, och ännu mindre att det alldeles snart är julafton. Vart  sjutton är julstämningen???
Jag lyssnar på jullåtar. Jag tar fram tomtar. Jag köper julklappar. Jag äter lussekatter. 
Men julstämningen finns inte. Jag som älskar julen. Det är den mysigaste tiden på året.

För att trösta mig själv köpte jag därför ett par röda skor. Sen gick jag och tog ut ett halsband och en berlock från ett presentkort jag fick i somras.


image56


       


image55

Nu ska jag gå och lyssna på fler jullåtar. Jag ska banne mig hitta den där julstämningen.

Jingle bells. Jingle bells. Jingle all the way..




Oh Happy Day!


Ja, mina vänner, idag var det dags. Dagen D. Uppkörning. Det inleddes med världshistoriens längsta natt eftersom jag var vaken och snurrade femtioelva varv i minuten. När det sen var dags att kliva upp hade jag tappat all känsla av säkerhet som jag hade försökt bygga upp kvällen innan och vägrade först att röra på mig överhuvudtaget. Sen blev jag förbannad på mig själv och masade mig upp ändå. Frukosten var inte så mycket att tala om eftersom jag, när det kommer till sånt här, befinner mig rätt långt från begreppet nerver av stål. Jag kände mig med andra ord spyfärdig och parkinsons-darrig. Värre blev det också eftersom jag fick springa på toa och kissa fyra gånger på 20 minuter.. Nervositet är grejer det..
Under själva uppkörningen körde jag ut framför en lastbil, jag backade skitdåligt (jag som är bäst på att backa!) och skakade så mycket att jag hade väldiga problem att trycka på tutan under säkerhetskontrollen. Men..
Alf tyckte tydligen inte att det var några större problem för..........

image46

























image47


























JAG BLEV GODKÄND!!



Brumbrum.. brum.  :)




Mamma är lik sin mamma. eeh?


Det händer ganska ofta att folk säger hur lika jag och mamma är varandra. Okej, tänker jag. Det är ju ganska förståeligt att man är lik sin mamma. Men när jag tänker efter så stämmer det inte. Jag är inte alls lik min mamma. Visst, vi har några liknande drag. Hälften av mina gener ska ju ändå trots allt komma från henne. Jag kan ju inte käfta emot vetenskap. Men vad jag inte kan förstå är varför jag då skulle ta med mig alla hennes dåliga gener och strunta i dom bra?

Jag ska förklara:
Mamma dansade balett när hon var ung och har till och med tagit salsa-kurser.
Jag kan inte ta ett tvättäkta danssteg utan att se ut som en kvinnlig variant av Mr. Bean.
Mamma är supervig och kan dra upp benet spikrakt bredvid huvudet.
Jag måste kämpa järnet om jag ska lyckas få upp det halvvägs.
Mamma är duktig på att rita.
Jag håller mig till streckgubbar.
Mamma kan laga jättegod mat och baka smaskiga kakor.
Jag lärde mig nyligen att steka falukorv med följden att det luktade bränt i hela köket resten av kvällen. Chokladbollar har jag inte gjort sen jag var liten och tog fel på måtten och hällde i halva sockerpaketet.
Mamma sitter med Elle-tidningar och gud vet allt och suger in inspiration och modenyheter.
Jag får upp ögonen för något ett halvår efter att mamma påpekat att det är väldigt inne och jag gått därifrån med en stor grimas i ansiktet.
Mamma kan sjunga rätt okej.
Jag låter som en stucken gris om jag skulle ge mig på en högre ton.

Den här listan kan fortsätta i all oändlighet och jag förstår inte varför jag inte kunnat få ärva åtminstone några enstaka punkter på den. Vad jag istället fått av min kära mor är migränanfall, soleksem, bångstyrigt hår och nariga händer.

image45



När det sen kommer till hur man tänker, vad man vill, hur man fungerar och hur man är.
Ja, där ser jag ännu färre likheter.

Bör jag leta upp ett födelsebevis för att kontrollera att jag inte är adopterad?




So Close No Matter How Far


Nu är det måndag, en ny vecka har börjat och jag är glad för det. Jag har precis genomlevt den värsta helgen i mitt liv. Jag tänker inte gå in på vad som har hänt, men jag är glad att det är över och förbi..

Som grädden på moset och för att göra helgen ännu mer deprimerande missade jag, på grund av ovanstående, också den sista filmkvällen med Jannike. Det fick istället bytas ut mot en snabbvisit igår för att säga hejdå. Eller snarare Vi ses om ett tag. Det var ändå en väldigt märklig situation. En situation som lämnade sina spår med tanke på hur konduktören på nabot tittade på mig när jag åkte hem.
Jag kan nog inte med ord beskriva hur mycket jag kommer sakna den människan.
Men istället för att lägga mig i sängen, läsa hennes brev som hon gett mig och gråta floder, så kan jag vara glad för hennes skull och se fram emot nästa gång vi ses!
Nu ska jag dricka upp min tekopp, lyssna färdigt på låten jag spelar och sedan fortsätta med mitt fotoalbum som jag ska ta med mig om ..bra precis 4 veckor.

image43


Vi klarade iallafall spelet. I sista sekund. Jack Sparrow and his crew is now safe because of us. Han kan vara lugn och, framförallt, vi kan vara lugna. Töntar som vi är.


image44


So close no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trust in who we are
And nothing else matters





 


RSS 2.0